Wat een mooi artikel! van LindersKampeerauto's

Wat is een coating? En waarom zou ik het laten appliceren?

Een coating is op dit moment dé beste lakbescherming op de markt. In tegenstelling tot waxen, nano-waxen en sealants is een coating een ontzettend harde beschermlaag welke ontstaat uit een chemische verbinding met de ondergrond. Hierdoor krijgt de lak een hoge bescherming tegen chemicaliën en krijgt vuil minder kans zich te hechten op de lak. Ook water zal gemakkelijker van de coating aflopen en minder hechten, waardoor er ook minder kans op vuil- en kalkplekken ontstaat. In tegenstelling tot waxen 'vergaat' het beschermde product niet naar mate tijd en vervuiling verstrijkt. Ook is de levensduur van een coating veel langer dan met een waxlaag of sealant. Een coating gaat namelijk tot wel 3 jaar mee. Kleine beschadigingen in de toplaag van de lak zijn bij een coating eveneens gemakkelijker weg te poetsen. Vanwege de extreem harde beschermlaag van een coating worden deze ook wel keramische coatings of glascoatings genaamd. Bijkomend voordeel is dat deze coating zich ook prima houd in extreme hitte, wat zeker bij campers natuurlijk vaker voorkomt. 

 

Een Glascoating of Keramische Coating zijn beide coatings met het product SiO2 (Siliciumdioxide) wat onder meer zorgt voor de beschermde werking. 

Ook voor het interieur, velgen, glas en zonnepanelen van uw camper!

Wist u dat het aanbrengen van een beschermde coating ook mogelijk is voor interieurdelen, velgen, ruiten en zonnepanelen van uw camper? Bijvoorbeeld hoogglas kastfronten en douche/natte cellen kunnen behandeld worden met onze keramische coating voor gemakkelijk schoonmaken en optimaal behoud.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.