Anti-Bacteriële Coating

Momenteel zijn het uitzonderlijke tijden, waarin uw gezondheid een hoofdrol speelt. Belangrijk is natuurlijk uw persoonlijke hygiëne en bescherming. Daarom bieden we in samenwerking met de firma Coated.be vanaf nu ook een antibacteriële coating aan voor het interieur van uw camper.

Wat is het nut van een antibacteriële coating? 

Een antibacteriële coating heeft een groot voordeel ten opzichte van een reinigingsproduct, namelijk z'n duurzaamheid. Reinigingsproducten hebben een zeer beperkte duurzaamheid, van enkele uren tot maximaal enkele dagen. Liquid Guard antibacteriële coating bestaat uit twee componenten: een reinigende en voorbereidende laag en de eigenlijke coating laag. Deze semi-permanente coating zorgt ervoor dat de antibacteriële coating een duurzaamheid heeft van wel 12 maand. Dat is op z'n minst revolutionair te noemen. Bovendien is deze antibacteriële coating uiterst geschikt om toe te passen op verschillende oppervlakken. Glas, textiel, metalen, kunststoffen zijn allemaal te behandelen. Daardoor is deze antibacteriële coating zeer geschikt voor onder andere sanitair, touchscreens, openbaar vervoer en vele andere toepassingen.

 

De antibacteriële coating zorgt voor

Een veilige antibacteriële functionaliteit.

Voorkomt microbiële geuren.

Bestrijding van parasieten.

Berooft huisstofmijten van voedsel.

Voorkomt schimmelgroei op gladde en gestructureerde oppervlakken.

Vergemakkelijkt het reinigen en verwijderen van kalk, roet, vet, stof, ... , enz.

Bevordert comfort, welzijn en veiligheid.

 

Hierboven ziet u de TPC test. Links ziet u een afname van een onbehandeld oppervlak. Rechts is een afname van een soort gelijke opervlakte maar dan behandeld met Liquid Guard anti-bacteriële coating, hierop duidelijk te zien dat er geen bacterie groei is.  

 

Werking van de antibacteriële coating

Het oppervlak wordt eerst gereinigd en gepolymeriseerd.
Vervolgens levert het gemodificeerde siliciumdioxide van de coating een veilige en permanente antibacteriële functie. 
Na een korte curing periode (droogtijd) van 6u is de coating volledig werkzaam en dit voor 12 maanden. Het is dan 99,9% effectief tegen een groot aantal bacteriën, schimmels, algen en microben. Waaronder ook gevaarlijke varianten zoals E-coli en salmonella. 
Het product is te plaatsen op de meeste (waterbestendige) oppervlakken, maar ook textiel kan een behandeling krijgen. Denk daarbij vooral aan contactzones.

 

De antibacteriële coating creëert een onzichtbare fysieke barrière om microben te vernietigen. De beschermde oppervlakken fungeren als een laag zwaarden die zich weren tegen microbiële groei.
Het positief geladen atoom van de coatinglaag, trekt de negatief geladen celmembranen aan op dit ‘spijkerbed’.
Deze 'fysieke moord' beëindigt de levensduur van de microbe of bacterie. Daardoor is de groei of de verspreiding van bacteriën niet mogelijk op behandelde oppervlakken. Onze antibacteriële coating zorgt voor meer hygiëne en well-being.

Op welke ondergronden kan de anti-bacteriële coating geplaatst worden? 

Denk hierbij aan,

Keuken- bladen/kasten

Tafels

Handgrepen en klinken

Stuur & pook

Natte ruimte / sanitair

Banken

Zelfs textielen en matrassen kunnen wij behandelen

Bent u geïnteresseerd,

neem dan contact met ons op via onderstaande knop.